Koulujemme lähivedet -toiminta

Varsinais-Suomessa edistetään Raumalta lähtöisin olevaa Koulujemme lähivedet -toimintaa. Tässä työssä ovat mukana myös Aurajokisäätiö ja Paimionjoki-yhdistys, jotka tarjoavat valuma-alueidensa kuntien kouluille neuvoja ja vinkkejä toiminnan aloittamiseen. Tarkoituksena on, että koulut suunnittelevat itsellensä sopivan toimintatavan. Meiltä saa kuitenkin tukea koululle sopivan konseptin kehittämiseen. Ottakaa rohkeasti yhteyttä!

Yhteystiedot: sanna.laanti@aurajoki.net, p. 044 775 3740

”Oppia ja elämyksiä lähiveden äärellä”

Koulujemme lähivedet -toiminnan ajatuksena on, että koulu valitsee oman lähivetensä ja oppilaat tekevät sen äärelle tutkimusretkiä lukuvuoden aikana. Lähiveden laajemman tutkimisen voi yhdistää myös ilmiöviikkoon. Lisätietoja toiminnasta saat Ympäristö Nyt -sivuilta.

Rauman haasteeseen vastaamalla saa Varsinais-Suomen ELY-keskuksen lahjoittamana koululle vesitutkimuslaukun, jolla pääsee hyvin vauhtiin tutkimusten teossa. Laukun avulla voidaan tutkia lämpötilaa (vesilämpömittari), näkösyvyyttä (secchi-levy), sinilevätilannetta, sameutta (World Water Monitoring Challenge -purkki, tarra, sameusasteikko), happamuutta (testiputki, pH-tabletti, väriasteikko) ja happipitoisuutta (testiputki, DO-tabletti, väriasteikko).

8.3. järjestettiin Koulujemme lähivedet -toiminnasta kertova tilaisuus kouluille. Voit lukea lisää siitä ja tutustua päivän esityksiin tämän linkin takaa.