Aurajokea siivotaan sukeltaen Turun päivänä 16.9.2018

Vapaaehtoiset sukeltajat siivoavat jokea romusta ja roskista Auransillan ja siltaa lähimmän ravintolalaivan väliseltä alueelta Turun päivänä 16.9.2018 klo 12–14. Joesta nostetut romut ladotaan Kahvila Paawon viereen tuodulle jätelavalle, jonka äärellä kaupunkilaiset voivat käydä niitä ihmettelemässä. Romut toimitetaan Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) Topinojan jätekeskukseen, jossa ne lajitellaan kierrätykseen.

Aurajokea on siivottu sukeltaen yli 25 vuoden ajan. Vuosien saatossa joesta on nostettu valtava määrä kaikenlaista romua polkupyöristä puistonpenkkeihin, ostoskärryihin ja juomatölkkeihin. Tapahtumalla halutaan muistuttaa kaupunkilaisia siitä, ettei jokeen nakattu roska häviä, vaikka se katoaisikin syvyyksiin.

Tapahtuman järjestävät Turun seudun sukeltajat, Aurajokisäätiö ja Lounais-Suomen Jätehuolto. Talkoissa ovat tänä vuonna mukana myös DG-Diving Group, Itämerihaaste, Kahvila Paawo, Saaristomeren Suojelurahasto sekä Turun Seudun Hyötykuljetus. Tapahtuma on osa Turun päivän ohjelmaa. Aurajoen sukellussiivoustalkoilla otetaan osaa myös kansainväliseen Coastal Cleanup Day -päivään, joka järjestetään vuosittain syyskuun kolmantena lauantaina.

Tapahtuman infopisteellä on mahdollista keskustella Aurajokeen, ympäristöön ja sukellukseen liittyvistä asioista. Tapahtuman puolivälissä klo 13 Saaristomeren Suojelurahasto julkistaa nuorille suunnatun Minun Saaristomereni-valokuvauskilpailun voittajan.

Järjestäjät toivottavat kaikki Aurajoen ystävät tervetulleiksi seuraamaan sukellusta ja katsomaan, mitä joesta tänä vuonna nousee.

Lisätiedot:

Turun seudun sukeltajat: Jouko Moisala, puh. 040-550 1064

Aurajokisäätiö: toiminnanjohtaja Sinikka Paulin, puh. 040 553 7409, sinikka.paulin@aurajoki.net

Saaristomeren Suojelurahasto: toiminnanjohtaja Tove Holm, puh. 040 556 5426, tove.holm@centrumbalticum.org

Lounais-Suomen Jätehuolto: palveluesimies Jaana Saario-Lomppi, puh. 020 728 2145,