Maailman vesipäivän avoimet ovet Turun vesilaitosmuseossa keskiviikkona 22.3.2017 klo 15-18

Keskiviikkona 22. maaliskuuta vietetään vuosittaista Maailman vesipäivää, jonka tarkoituksena on muistuttaa puhtaan veden tärkeydestä ihmisille ja yhteiskunnalle. Teemapäivän kunniaksi Turun vesilaitosmuseo on avoinna klo 15–18 välillä.

Suomessa vesi on helposti käytettävissämme vain hanaa vääntämällä. Työ, jota vesilaitoksella tehdään jää pitkälti kuluttajalle näkymättömäksi. Turun vesilaitosmuseossa pääsee tutustumaan siihen, miten vettä on hankittu, puhdistettu ja tutkittu Turussa 1900-luvun alusta lähtien. Turkulaisen vesilaitostoiminnan historiaa esitellään aidossa vesilaitosympäristössä, Halisten vesilaitoksen vanhassa päärakennuksessa. ”Turkulaisen juomaveden tarina” -näyttely esittelee ensimmäisen alueellisen vesilaitoksen perustamiseen johtaneita syitä, vesihuollon alueellista kehitystä sekä Halisten vesilaitoksen toimintaa. Museon helmi on vanha laboratorio, jossa analysoitiin Aurajoen pintavettä 1920–50-luvuilla. Laboratorio on kunnostettu alkuperäiseen kuntoonsa ja esillä on täydellinen laboratoriovälineistö.

Maailman vesipäivän avoimet ovet Turun vesilaitosmuseossa ke 22. maaliskuuta 2017 klo 15–18. Oppaat paikalla, ei pääsymaksua!

Turun vesilaitosmuseo, Halistentie 4, 20540, Turku

Museo sopii myös oppimisympäristöksi koululaisille ja opiskelijoille. Ryhmäopastuksen museoon voi varata Aurajokisäätiöltä sähköpostitse osoitteesta vesilaitosmuseo@aurajoki.net. Tutustu koululais- ja opiskelijavierailuja koskevaan tiedotteeseen ja opettajan muistilistaan.

Lisää museosta nettisivuilla www.vesilaitosmuseo.fi.