Askarruttaako maatalouden vesiensuojelu? Mietityttääkö tukiehtojen täyttyminen? – Neuvontaa Aurajoen valuma-alueella

Viljelijöille ja yhdistyksille on tarjolla Neuvo2020-järjestelmän kautta tilakohtaista neuvontaa ja käytännön apua maatalouden vesiensuojelussa ja maisemanhoidossa.  Neuvonnan saaja maksaa neuvontakäynnistä pelkästään alv:in osuuden ja neuvoja hoitaa käyntiin liittyvät paperityöt. Neuvojat löytyvät Maaseutuviraston (MAVI) neuvojarekisteristä, joka löytyy osoitteesta:   

http://www.mavi.fi/fi/tuet-ja-palvelut/neuvoja/neuvo2020/Sivut/default.aspx

 Neuvontaa on mahdollista saada mm. erilaisten vesiensuojelukohteiden kartoitukseen mutta myös esimerkiksi ympäristöön liittyvien tukiehtojen täyttymisen varmistamiseen. Ovatko tilan pientareet ja suojakaistat paikoillaan? Täyttyvätkö täydentävät ehdot? Neuvontakäynnillä voidaan käydä läpi myös muita tilan ympäristöasioita.

Aurajokisäätiön kanssa yhteistyössä Aurajoen valuma-alueella kiertää maatalous- ja ympäristöneuvoja Eriika Lundström, joka on työskennellyt pitkään varsinaissuomalaisten maatalous- ja ympäristöasioiden parissa. Eriika Lundströmin tavoittaa puhelimitse 040-717 8797 ja sähköpostilla eriika.lundstrom@aurajoki.net. Yhteydenotto neuvojaan ei edellytä viljelijältä valmiita ideoita eikä velvoita sitoutumaan toimenpiteisiin.