Aurajokea siivotaan sukeltaen Turun päivänä 18.9.2016

Turun seudun sukeltajat solahtavat jälleen joukolla Aurajoen syvyyksiin sunnuntaina 18.9.2016 klo 12-14 välisenä aikana seulomaan joen pohjaa romusta ja roskista. Tapahtumapaikkana on jokiranta Kristiinankadun päässä.

Tempausta on toteutettu Turussa jo parinkymmenen vuoden ajan. Sukeltajat nostavat pareittain sameasta jokivedestä kaikkea mahdollista sinne heitettyä romua. Aiempina vuosina joen uumenista on löytynyt muun muassa lähes 1000 polkupyörää, puistonpenkkejä, liikennemerkkejä, kännyköitä, ostoskärryjä ja tietysti lukemattomat määrät pulloja ja juomatölkkejä. Rannalle nostetut romut lajitellaan ja toimitetaan kierrätykseen.

Jokavuotisen tempauksen tarkoituksena on muistuttaa, että Aurajoki ei saa olla kaatopaikka vaan vaalimisen arvoinen kulttuurijoki kaupungin sydämessä! Samalla halutaan kiinnittää huomiota siihen, että roskaaminen aiheuttaa ympäristöhaittojen lisäksi turhaa siivoustyötä ja kustannuksia.

Tapahtuman järjestävät Turun seudun sukeltajat, Aurajokisäätiö ja Lounais-Suomen Jätehuolto Oy. Talkoissa mukana ovat myös DG-Diving Group, Turku Energia ja Turun Seudun Hyötykuljetus. Tapahtuma on osa Turun päivän ohjelmaa.

Järjestäjät toivottavat kaikki Aurajoen ystävät tervetulleiksi seuraamaan sukellusta ja mitä kaikkea Aurajoen pinnan alta tällä kertaa paljastuu! Lisäksi tarjolla on tietoa Aurajoesta, sukeltamisesta ja ympäristöasioista.

Lisätietoja:
Turun seudun sukeltajat: Jouko Moisala, puh 040-550 1064
Aurajokisäätiö: Sinikka Paulin, puh 040-5537 409, sinikka.paulin@aurajoki.net