Koekalastusnäytös Aurajoen Riihikoskella

Aurajokisäätiö järjestää osana VEERA-hanketta koekalastusnäytöksen to 25.8. klo 17-17.45 Aurajoen Riihikoskella Pöytyällä. Osoite on Koskitie 20, Pöytyä.

Tule seuraamaan, mitä kaloja Aurajoessa elää ja kuinka paljon niitä on. Tilaisuudessa saat kuulla laajemminkin Aurajoen kalastosta, siihen vaikuttavista asioista sekä vesiensuojelusta ja -hoidosta. Tilaisuus järjestetään säävarauksella, sillä sateella koekalastusta ei voida suorittaa.

Aurajoessa on tavattu 38 kalalajia ja lisäksi nahkiaista sekä pikkunahkiaista. Aurajokeen on istutettu taimenia, kirjo- ja merilohia ja niitä myös nousee jokeen Nautelankoskelle saakka. Myöhään syksyllä Halistenkosken alapuoliselle jokiosuudelle nousee myös runsaasti suurikokoista vaellussiikaa.

Riihikosken koekalastuksessa käytetään avuksi sähköä. Kalat tainnutetaan sähköllä, jonka jälkeen ne ovat tunnistettavissa ja mitattavissa. Tämän jälkeen kalat virkoavat nopeasti ja ne voidaan vapauttaa takaisin veteen. Sähkökoekalastus on luvanvarainen tutkimusmenetelmä, joka soveltuu erityisesti matalien virtavesien tutkimiseen.

Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Lounais-Suomen kalastusalueen ja Valonian Virtavesien kunnostushankkeen kanssa.

Tervetuloa!

 

Lisätietoja koekalastuksesta ja Aurajoen kalastosta:

  • Olli Ylönen, Lounais-Suomen kalastusalue, 040 5786 890, olli.ylonen@silakka.info (www.lskalastusalue.net)
  • Janne Tolonen, Valonia, 050 518 7755, janne.tolonen@valonia.fi