LÄHELLÄ – Heini Salon ja Maria Syväniemen valokuvia 1.6. – 30.6.2016

Ihmisiä, luontoa, kaupunkia. Heini Salon ja Maria Syväniemen debyyttinäyttely LÄHELLÄ Aurajoen opastuskeskus Myllärintalolla 1.6.-30.6.2016. Näyttely kertoo monisäikeistä tarinaa elämästä kahdelta puolen Aurajokea. Hämmästystä ja hetkien ihmettelyä. Melkein kuin unta, mutta silti tuo kaikki on niin lähellä. Kunhan vain pysähtyy katsomaan.

Salo ja Syväniemi tutustuivat toisiinsa aloittaessaan historianopistonsa Turun yliopistossa syksyllä 2013. Valokuvaus oli yksi yhdistävä tekijä, ja kaksikko onkin viettänyt yhdessä paljon aikaa kameroiden kanssa ympäristöään tutkien. LÄHELLÄ kokoaa Salon ja Syväniemen sekä yhdessä että omilla tahoillaan ikuistamia hetkiä ensimmäistä kertaa saman katon alle.

Salo on kiinnostunut erilaisten tunnelmien ikuistamisesta. Viiden vuoden aikana syventynyt harrastus on keskittynyt erityisesti ihmisten kuvaamiseen. Kuvissa paetaan todellisuutta ja eletään ohikiitävissä hetkissä, lähellä.

Syväniemi on harrastanut valokuvausta aktiivisesti jo yhdeksän vuotta ja viime vuosina innostus valoihin, varjoihin ja väreihin on vain syventynyt. Kameran linssi kohdistuu usein luontoon ja sen asukkeihin, niin eläimiin kuin ihmisiin. Kaiken sommittelun keskeltä löytyy myös huumorin pilkahduksia.

Näyttely on avoinna opastuskeskuksen aukioloaikoina tiistaista sunnuntaihin klo 10-18, os. Valkkimyllynkuja 2, Turku. Tervetuloa!