Talkoot Virnamäellä Turussa 4.8.2016

Virnamäellä Turussa talkoillaan 4.8.2016 klo 15.30 alkaen. Kokoontuminen ja lähtö Aurajoen opastuskeskus Myllärintalolta, Valkkimyllynkuja 2, Turku. Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan!

Tarkoituksena on niittää heinää, haravoida sitä ja kerätä se seipäille rantaniityltä. Näin saadaan vähennettyä ravinnevalumia Aurajokeen ja monipuolistettua niityn kasvilajistoa. Heinää niitetään myös ennen talkoita , joten haravoimista ja seipäille nostoa on tarjolla heti talkoiden alusta alkaen.

Työvälineet saa paikan päältä, mutta omat hanskat kannattaa ottaa mukaan. Muista varautua myös säähän sopivilla kengillä ja vaatetuksella. Osallistuakseen ei tarvitse olla kokemusta heinätöistä, sillä tehtäviin löytyy varmasti opastajia, ja kaikille sopivaa puuhaa. Talkoot alkavat klo 15.30, mutta paikalle voi hyvin saapua myöhemminkin. Talkooväelle on tarjolla evästä

Tavoitteena on saada niityn kasvilajisto monipuolistumaan, jolloin muunkin eliöstön monimuotoisuus lisääntyisi. Samalla lohkolla talkoiltiin myös viime kesänä, ja toiveena olisi tehdä tapahtumasta jokavuotinen, sillä perinnebiotoopit tarvitsevat säännöllistä hoitoa. Perinnebiotoopit ovat perinteisen karjatalouden muovaamia alueita, joilta on kerätty karjalle rehua ja niitä on laidunnettu. Perinnebiotoopeilta niitetty heinä tuleekin aina korjata pois alueelta, sillä hoidon tarkoituksena on maaperän köyhdyttäminen ravinteista. Siksi Aurajokisäätiön talkoissa heinä kootaan seipäille ja kuljetetaan myöhemmin pois alueelta.

Tervetuloa!

Talkoissa ovat mukana Aurajokisäätiön lisäksi Kuntec – Turun seudun kuntatekniikka Oy, Kuralan Kylämäki ja Varsinais-Suomen perinnemaisemayhdistys.