Aurajoen opastuskeskus Myllärintalo avaa taas ovensa 14.5.2024!

Aurajoen opastuskeskus Myllärintalo ja Myllärintalon kahvila avaa jälleen ovensa 14.5.2024. Aukioloajat ovat tiistaista sunnuntaihin kello 10-18.

Myllärintalon kanoottivuokraamon toimijana on kanoottikuningas.fi ja kahvilaa pitää Kakkupuoti MariAnnika.

Tiedustelut kahvilaan liittyen mari.kakkupuoti@gmail.com

Kanoottivuokrauksesta tiedusteluja voi lähettää osoitteeseen: kanoottivuokraus@aurajoki.net tai soittaa numeroon 044 5537 408.

Halistenkoski ympäristöineen yhdistää ainutlaatuisella tavalla jokiluontoa, kulttuuria ja historiaa. Myllärintalo sijaitsee Turun Halistenkosken ainutlaatuisessa ja idyllisessä ympäristössä Aurajoen rantamilla n. kolme kilometriä Turun keskustasta. Lähes kaksisataa vuotta vanha, peruskorjattu arvorakennus on aikanaan ollut osa Maarian myllyn miljöötä.

Koskialueen lähiympäristössä sijaitsevat muun muassa Virnamäen perinne- ja muinaismuistoaluereitistöt sekä Turun vesilaitosmuseo. Alue on suosittu ulkoilukohde ja sinne on hyvät Föli-bussien ja kevyen liikenteen yhteydet Turun keskustasta aina Lietoon saakka.

Halistenkoskella voi myös kalastaa ja sen ala- ja yläjuoksun kanoottilaiturit mahdollistavat jokiretket kanooteilla.

Myllärintalolla voit vuokrata kanootin omatoimiretkelle Aurajoki-maisemiin. Lue lisää Aurajoella melonnasta täältä. Tietoja retkistä ja kursseista voit lukea myös tapahtumasivuiltamme, jota päivitetään kesän mittaan.

Yleisiä Aurajokiasioita voit tiedustella ja viestiä Aurajokisäätiön osoitteeseen iinfo@aurajoki.net.

Tervetuloa virkistäytymään Aurajoelle!

Myllärintalon löydät osoitteesta Valkkimyllynkuja 2, Turku.

Tervetuloa viihtymään Halistenkoskelle ja Myllärintalolle!

Tiesitkö tämän Myllärintalon historiasta?

Myllärintalo valmistui vuonna 1832 Maarian myllyjen inspehtorin asunnoksi. Tuolloin apteekkari Eric Julin toimi myllyjen vuokraajana. Nykyisen pihavajan paikalla oli 1819 pystytetty tupa, joka oli varattu asunnoksi mylläreille, myllyrengeille ja näiden perheille.

Myllyinspehtorit ja myöhemmin tässä talossa asuneet myllyjen vuokraajat olivat säätyläisiä, joten tilatkin olivat avarat. 1910-luvulla talo muutettiin mylläreiden asunnoksi usealle perheelle rakentamalla väliseiniä ja hellauuneja.

Myllytoiminta hiipui 1940-luvulta lähtien ja myllyrakennukset joko paloivat tai purettiin.

Turun kaupungin omistama talo jäi tavalliseen vuokrakäyttöön. Aurajokisäätiö on toiminut Myllärintalossa yhteistyössä kaupungin kanssa 2000-luvun vaihteesta lähtien.