Aurajoen opastuskeskus Myllärintalon ja kahvila Myllärintalon Annelan kesäkausi 2022 vaihtui syksyyn!

Aurajoen opastuskeskus Myllärintalon sulki tältä vuodelta ovensa 2.10.2022. Kiitos kaikille teille vierailijoille, jotka teitte kesän!

Ensi kaudella 2023 Myllärintalon ovet avautuvat jälleen toukokuussa, jolloin myös kanoottivuokraus, -retket ja -kurssit ovat myös pyörähtävät käyntiin. Talvikaudella opastuskeskuksessa voi vierailla tilauksesta.

Myllärintalolla voit vuokrata kanootin omatoimiretkelle Aurajoki-maisemiin tai harjoitella taitojaan vesillä maanantaisin järjestettävissä melonnanohjauksissa. Lue lisää Aurajoella melonnasta täältä. Kuluneen kesän tietoja retkistä ja kursseista voit lukea myös tapahtumasivuiltamme, jonne päivitetään sitten myös tulevia tietoja. Omatoimiretkelle Aurajoelle voi tiedustella kanootteja sähköpostitse osoitteesta kanoottivuokraus@aurajoki.net tai puhelimitse opastuskeskuksen aukioloaikoina 044 5537 408. Yleisiä Aurajokiasioita voit tiedustella ja viestiä osoitteeseen info@aurajoki.net.

Talon avoinna pitoa hoiti kesän 2022 aikana kahvila Myllärintalon Annela, joka tarjoili myös maistuvat suolaiset ja makeat leivonnaiset sekä arkipäivinä lounaan ja viikonloppuisin brunssin.

Opastuskeskuksen löydät osoitteesta Valkkimyllynkuja 2, Turku.

Näyttelymme tänä vuonna on Jokivarren muistoja kuvia ja kertomaa, jossa pääset tutustumaan Aurajoen ja Halistenkosken historiaan kuvien ja muistojen kautta.

Tervetuloa viihtymään Halistenkoskelle ja Myllärintalolle!

Tiesitkö tämän Myllärintalon historiasta?

Myllärintalo valmistui vuonna 1832 Maarian myllyjen inspehtorin asunnoksi. Tuolloin apteekkari Eric Julin toimi myllyjen vuokraajana. Nykyisen pihavajan paikalla oli 1819 pystytetty tupa, joka oli varattu asunnoksi mylläreille, myllyrengeille ja näiden perheille.

Myllyinspehtorit ja myöhemmin tässä talossa asuneet myllyjen vuokraajat olivat säätyläisiä, joten tilatkin olivat avarat. 1910-luvulla talo muutettiin mylläreiden asunnoksi usealle perheelle rakentamalla väliseiniä ja hellauuneja.

Myllytoiminta hiipui 1940-luvulta lähtien ja myllyrakennukset joko paloivat tai purettiin.

Turun kaupungin omistama talo jäi tavalliseen vuokrakäyttöön. Aurajokisäätiö on toiminut Myllärintalossa yhteistyössä kaupungin kanssa 2000-luvun vaihteesta lähtien.