Aurajoen opastuskeskus Myllärintalo ja kahvila Myllärintalon Annela avautuvat toukokuussa!

Aurajoen opastuskeskus Myllärintalo ja kesäkahvila Myllärintalon Annela viettävät vielä talviaikaa, mutta ovet avautuvat jälleen 2.5.2023, jolloin kesäkahvilan ohella myös kanoottivuokraus, -retket ja -kurssit pyörähtävät käyntiin.

Myllärintalolla voit vuokrata kanootin omatoimiretkelle Aurajoki-maisemiin tai harjoitella taitojasi vesillä maanantaisin järjestettävissä melonnanohjauksissa. Lue lisää Aurajoella melonnasta täältä. Viime kesän tietoja retkistä ja kursseista voit lukea myös tapahtumasivuiltamme, jonne päivitetään sitten myös tulevia tietoja. Omatoimiretkelle Aurajoelle voi tiedustella kanootteja sähköpostitse osoitteesta kanoottivuokraus@aurajoki.net tai puhelimitse  044 5537 408. Yleisiä Aurajokiasioita voit tiedustella ja viestiä osoitteeseen info@aurajoki.net.

Talon avoinna pitoa hoitaa kesäkausina kahvila Myllärintalon Annela, joka tarjoilee myös maistuvat suolaiset ja makeat leivonnaiset sekä viikonloppuisin brunssin.

Opastuskeskuksen löydät osoitteesta Valkkimyllynkuja 2, Turku.

Näyttelymme tänä vuonna on Jokivarren muistoja kuvia ja kertomaa, jossa pääset tutustumaan Aurajoen ja Halistenkosken historiaan kuvien ja muistojen kautta.

Tervetuloa viihtymään Halistenkoskelle ja Myllärintalolle!

Tiesitkö tämän Myllärintalon historiasta?

Myllärintalo valmistui vuonna 1832 Maarian myllyjen inspehtorin asunnoksi. Tuolloin apteekkari Eric Julin toimi myllyjen vuokraajana. Nykyisen pihavajan paikalla oli 1819 pystytetty tupa, joka oli varattu asunnoksi mylläreille, myllyrengeille ja näiden perheille.

Myllyinspehtorit ja myöhemmin tässä talossa asuneet myllyjen vuokraajat olivat säätyläisiä, joten tilatkin olivat avarat. 1910-luvulla talo muutettiin mylläreiden asunnoksi usealle perheelle rakentamalla väliseiniä ja hellauuneja.

Myllytoiminta hiipui 1940-luvulta lähtien ja myllyrakennukset joko paloivat tai purettiin.

Turun kaupungin omistama talo jäi tavalliseen vuokrakäyttöön. Aurajokisäätiö on toiminut Myllärintalossa yhteistyössä kaupungin kanssa 2000-luvun vaihteesta lähtien.