Aurajoki – kuvia ja kertomaa

Tee luontoretki Aurajoelle luonnossa tai etänä. Seuraavista linkeistä löydät tietoa ja tekemistä joella. Materiaalit ovat maksuttomia ja kaikkien vapaassa käytössä. Kerromme Aurajokilaakson luonnosta ja eliöstöstä selkeästi ja helppolukuisesti ja voit helposti selata tietoja kotona tai joen äärellä älypuhelimella.

RETKIKOHTEITA

Liedon museohelmet Nautelankoski ja Vanhalinna tarjoavat historian lisäksi lempeän kokemuksen jokiluonnossa. Teilisilta puolestaan on aivan Liedon keskustassa, jossa voi nauttia jokipuiston rauhasta aivan asutuksen ja vilkkaan Hämeentien vieressä.
Liedon Nautelankoski
Liedon Teilisilta
Liedon Vanhalinna

Paattistenjoki ja Maarian allas ovat Aurajoen sivu-uomaa, joka alkaa ensin Paattisten aukeilta, jatkuu sitten padottuna Maarian altaana ja jatkuu sen jälkeen Vähäjoen nimellä ja liittyy Aurajokeen Turussa Koroisten niemen tuntumassa.
Luontokohteita Maarian altaan varrella
Paattistenjoen varsi

Työ on osa Virtuaalijoki – laineilla ja rannoilla -hanketta, johon on myönnetty Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta Leader-rahoitusta Varsinais-Suomen ELY-keskuksen ja Varsin Hyvä ry:n kautta.