Linnavuoren yömelonta la 28.8.2021

Tunnelmallinen perinteinen iltayön melontaretki Turun Halistenkoskelta Liedon Vanhalinnaan ja takaisin järjestetään jälleen muinaistulien yönä lauantaina 28.8.2021.

Osallistumismaksu 45 e sisältää kaluston, opastuksen ja vakuutuksen. Yömelonnan järjestävät Aurajokisäätiö ja Kanoottikuningas.fi. Yhteistyökumppanina Vanhalinnassa on Vanhalinnan ystävät ry ja Liedon VPK.

Ilmoittautuminen ja kalustovuokraus joko Aurajokisäätiön tai Kanoottikuninkaan kautta. Aurajokisäätiöllä on tarjolla kahdenmelottavia inkkarikanootteja sekä muutama yksikkökajakki, ilmoittautumiset kahden hengen kanootteihin https://aurajoki.nettilomake.fi/ ja ilmoittautuminen yksikkökajakkeihin sähköpostitse info@aurajoki.net.

RETKI-INFO:

Varusteet ja lähtö

Edellytys osallistumiselle on perusuimataito ja vähintään 16-vuoden ikä.

Lähtö Turun Halistenkoskelta noin 19.30. Tule paikalle viimeistään klo 18:30, varustautumiseen sekä vesillelaskuun menee aikaa. Kesäkahvila Myllärintalon Annela on avoinna poikeuksellisesti klo 19 saakka. Vanhalinnassa on Annelan kahvipuffetti avoinna klo 19-23.

Muista kanoottia hakiessa, oletko ilmoittautunut Aurajokisäätiön vai Kanoottikuninkaan kanootteihin.

Jokainen kanoottikunta valaisee itse kanoottinsa esim. taskulampuin, otsalampuin, lyhdyin, ledvaloin yms. Varaa mukaasi myös teippiä, narua tms., jolla valaisin kiinnitetään. Paluumatkalla on pimeää, joten tarvitsemme valoja kulkueen näyttävyyden lisäksi siitäkin syystä. Öljylamppujen, soihtujen ja muun elävän tulen käyttö on kielletty! Muista myös otsavalo kulkemista varten Vanhalinnassa ja takaisin tullessa Halisissa.

Kanoottia saa mieluusti somistaa ja koristella ja melojatkin voivat sonnustautua tunnelman mukaan. Parhaiten koristautunut kanoottikunta palkitaan!

Varaa säänmukaiset ja riittävän lämpimät vaatteet. Pieni sade ei haittaa meloessa, mutta toivotaan kirkasta säätä!

Pakkaa omat varusteet vesitiiviisti. Jokainen vastaa itse omista tavaroistaan. Meloessa kastumisriski on aina olemassa.

Melonta

Retki tehdään yhtenä joukkona johtomelojan johdolla. Johtomelojan kanootissa on merkkinä viiri ja johtomelojaa ei ole lupa ohittaa.

Mukana on keltaisista huomioliiveistä tunnistettavia turvamelojia, jotka neuvovat ja auttavat tarvittaessa. Turvamelojat ohjaavat rantautumista.

Rantautumisissa ja vesillelaskuissa autetaan myös toinen toisiamme.

Kelluntaliivit pidetään päällä koko vesilläoloajan.

Ota vesipullo mukaan matkantekoa varten. Tunnetustihan alkoholi ja vesillä liikkuminen eivät sovi yhteen, joten matkajuomaksi soveltuvat vain alkoholittomat juomat.

Vanhalinna ja paluu

Rantaudumme Liedon Vanhalinnassa, jossa mahdollisuus ostaa purtavaa kahvila Myllärintalon Annelasta, joka on paikalla klo 19-23. Vanhalinnassa ei ole tapahtumaa, mutta Liedon VPK sytyttää linnavuorelle muinaistulet noin klo 20.

Vanhalinnassa on wc käytössä.

Lähdemme Vanhalinnasta paluumatkalle yhtenä joukkona viimeistään klo 22.30. Paluu Halistenkoskelle on noin klo 24.

Vuokrakanooteilla palataan kaikki yhdessä samaan aikaan.

Kanootit palautetaan koristeiden poiston jälkeen samaan paikkaan mistä ne saatiin. Ei siis jätetä niitä rantaan, vaan laitetaan samoihin telineisiin takaisin.

Yleistä

Retken johtajana toimii erä- ja luonto-opas Pasi Vesterinen/Kanoottikunigas. Pasille voi esittää retkeen liittyvät lisäkysymykset: 050 3628511, info (a) kanoottikuningas.fi

Välitäthän nämä etukäteistiedot myös seurueesi muille jäsenille, mikäli ilmoitit retkelle itsesi lisäksi mukaan myös muita henkilöitä!

Mikäli sinulla ei ole paljoa melontakokemusta, käy Aurajokisäätiön / Kanoottikuninkaan melontakokeilussa tai melontakurssilla ennen tapahtumaa.

Osallistumismaksu on 45 €/hlö sisältäen paikan kaksin (tai muutamassa kanootissa kolmin) melottavassa inkkarikanootissa.

Koronainfo: Muistetaan pitää turvavälit koko tilaisuuden aikana sekä hyvä ottaa myös oma käsidesi mukaan. Voit käyttää myös omia hanskoja melontatapahtuman aikana. Maskin käyttö oman harkinnan mukaan.