Itämeripäivän rastiradat Halistenkosken Myllärintalolla ja Vesilaitosmuseolla

Vietämme Itämeripäivää Aurajoen Halistenkosken maisemissa Myllärintalolla, jokirannassa ja Turun Vesilaitosmuseolla.

Koulu- ja päiväkotiryhmille suunnatuilla vesitutkijan rastiradalla tutustutaan vesitutkimukseen ja harjoitellaan muun muassa vesinäytteenottoa, kenttämittauksia, pohjaeläinnäytteenottoa sekä vesieliöiden, sinilevän ja vesikasvien tunnistusta.

Myllärintalo tarjoaa rasteillaan hauskaa tekemistä kaikenikäisille ja pääset tutustumaan Aurajokilaakson luontoon ja eliöstöön.

Kerätään roskia jokirannalla omaan tahtiin. Välineet saa kesäkahvila Myllärintalon Annelasta, joka myös tarjoaa talkoilijoille pullakahvit. Kahvila avoinna klo 18 saakka. Vesilaitosmuseo on avoinna klo 10-14.

Järjestelyjen vuoksi koulu- ja päiväkotiryhmiltä pyydetään etukäteisilmoittautumista 24.8.2023 mennessä https://link.webropol.com/s/vesistotutkijanrastirata. Ryhmät kulkevat omatoimisesti opettajan tai ohjaajan johdolla.

Tapahtuma on maksuton, tervetuloa!

John Nurmisen Säätiön käynnistämää ja koordinoimaa Itämeripäivää vietetään vuosittain aina elokuun viimeisenä torstaina erilaisten tapahtumien ja tempausten parissa. Teemapäivän tavoitteena on nostaa esille tärkeitä merellisiä aiheita ja innostaa tekemään konkreettisia tekoja Itämeren hyväksi. Päivä juhlistaa meren monimuotoisuutta ja mittaamatonta arvoa. Juhlinnan lisäksi tavoitteena on lisätä tietoa meren luonnosta, kulttuurista ja historiasta.