Linnavuoren yömelonta – muinaistulien yön melonta Aurajoella 27.8.2022

Tunnelmallinen perinteinen iltayön melontaretki Turun Halistenkoskelta Liedon Vanhalinnaan ja takaisin järjestetään jälleen muinaistulien yönä lauantaina 27.8.2022.

Osallistumismaksu 45 e sisältää kaluston, opastuksen ja vakuutuksen. Yömelonnan järjestävät Aurajokisäätiö ja Kanoottikuningas.fi.

Ilmoittautuminen, kalustovuokraus ja retken maksu Kanoottikuninkaan sivuilla täältä. Aurajokisäätiöllä on tarjolla kahdenmelottavia inkkarikanootteja. Lisäkysymykset retkestä voi esittää erä- ja luonto-opas Pasi Vesteriselle/Kanoottikuningas 050 3628511, info@kanoottikuningas.fi. Pasilta voi tiedustella myös yksikkökajakkeja retkelle.

Vanhalinnan museon ystävät ry yhteistyökumppaneineen järjestää Liedon Vanhalinnassa ohjelmaa klo 20-22 ja myös KakkuAnnen Tallikahvila on avoinna. Rantaudumme Vanhalinnaan noin klo 21 ja melojilla on vapaa pääsy tapahtumaan.

Myös Halistenkosken päässä kesäkahvila Myllärintalon Annela on avoinna poikkeuksellisesti klo 19 saakka.

RETKI-INFO OSALLISTUJILLE:

Varusteet ja lähtö

Edellytys osallistumiselle on perusuimataito, alle 16-vuotiaat huoltajan seurassa.

Lähtö  ja paluu on Aurajoen opastuskeskus Myllärintalolta Turun Halistenkoskelta (Valkkimyllynkuja 2, Turku) noin 19.30. Tule paikalle viimeistään klo 18:30, varustautumiseen sekä vesillelaskuun menee aikaa.

Jokainen kanoottikunta valaisee itse kanoottinsa esim. taskulampuin, otsalampuin, lyhdyin, ledvaloin yms. Varaa mukaasi myös teippiä, narua tms., jolla valaisin kiinnitetään. Paluumatkalla on pimeää, joten tarvitsemme valoja kulkueen näyttävyyden lisäksi siitäkin syystä. Öljylamppujen, soihtujen ja muun elävän tulen käyttö on kielletty! Muista myös otsavalo kulkemista varten Vanhalinnassa ja takaisin tullessa Halisissa.

Kanoottia saa mieluusti somistaa ja koristella ja melojatkin voivat sonnustautua tunnelman mukaan. Parhaiten koristautunut kanoottikunta palkitaan!

Varaa säänmukaiset ja riittävän lämpimät vaatteet. Pieni sade ei haittaa meloessa, mutta toivotaan kirkasta säätä!

Pakkaa omat varusteet vesitiiviisti. Jokainen vastaa itse omista tavaroistaan. Meloessa kastumisriski on aina olemassa.

Melonta

Retki tehdään yhtenä joukkona johtomelojan johdolla. Johtomelojan kanootissa on merkkinä viiri ja johtomelojaa ei ole lupa ohittaa.

Mukana on keltaisista huomioliiveistä tunnistettavia turvamelojia, jotka neuvovat ja auttavat tarvittaessa. Turvamelojat ohjaavat rantautumista.

Rantautumisissa ja vesillelaskuissa autetaan myös toinen toisiamme.

Kelluntaliivit pidetään päällä koko vesilläoloajan.

Ota vesipullo mukaan matkantekoa varten. Tunnetustihan alkoholi ja vesillä liikkuminen eivät sovi yhteen, joten matkajuomaksi soveltuvat vain alkoholittomat juomat.

Vanhalinna ja paluu

Rantaudumme Liedon Vanhalinnassa, jossa myös wc on käytössä.

Lähdemme Vanhalinnasta paluumatkalle yhtenä joukkona viimeistään klo 22.30. Paluu Halistenkoskelle on noin klo 24.

Vuokrakanooteilla palataan kaikki yhdessä samaan aikaan.

Kanootit palautetaan koristeiden poiston jälkeen samaan paikkaan mistä ne saatiin. Ei siis jätetä niitä rantaan, vaan laitetaan samoihin telineisiin takaisin.

Yleistä

Retken johtajana toimii erä- ja luonto-opas Pasi Vesterinen/Kanoottikunigas. Pasille voi esittää retkeen liittyvät lisäkysymykset: 050 3628511, info@kanoottikuningas.fi

Välitäthän nämä etukäteistiedot myös seurueesi muille jäsenille, mikäli ilmoitit retkelle itsesi lisäksi mukaan myös muita henkilöitä!

Mikäli sinulla ei ole paljoa melontakokemusta, suosittelemme Aurajokisäätiön / Kanoottikuninkaan ohjattua melontakokeilua ennen tapahtumaa.

Osallistumismaksu on 45 €/hlö sisältäen paikan kaksin (tai muutamassa kanootissa kolmin) melottavassa inkkarikanootissa. Omalla kalustolla osallistumismaksu on 25 €/hlö, minkä voi maksaa myös paikan päällä.

 

  

Tästä voit katsoa lisää edellisten vuosien kuvia