Linnavuoren yömelontaretki 26.8.2023

Tunnelmallinen perinteinen iltayön melontaretki Turun Halistenkoskelta Liedon Vanhalinnaan ja takaisin järjestetään jälleen muinaistulien yönä lauantaina 26.8.2023. Katso viime vuoden tunnelmia oheisen linkin takaa!

Osallistumismaksu 48 e/hlö sisältää kaluston, opastuksen ja vakuutuksen. Yömelonnan järjestävät Aurajokisäätiö ja Kanoottikuningas.fi.

Ilmoittautuminen, kalustovuokraus ja retken maksu Kanoottikuninkaan sivuilla täältä. Aurajokisäätiöllä on tarjolla kahdenmelottavia avokanootteja. Lisäkysymykset retkestä voi esittää erä- ja luonto-opas Pasi Vesteriselle/Kanoottikuningas 050 3628511, info@kanoottikuningas.fi. Pasilta voi tiedustella myös yksikkökajakkeja retkelle.

Vanhalinnan museon ystävät ry yhteistyökumppaneineen järjestää Liedon Vanhalinnassa ohjelmaa klo 20-22 ja myös KakkuAnnen Tallikahvila on avoinna. Rantaudumme Vanhalinnaan noin klo 21 ja melojilla on vapaa pääsy tapahtumaan.

Myös Halistenkosken päässä kesäkahvila Myllärintalon Annela on avoinna poikkeuksellisesti klo 19 saakka.

RETKI-INFO:

Varusteet ja lähtö

-Edellytys osallistumiselle on perusuimataito ja alle 16-vuotiaat vain huoltajan seurassa.

-Ilmoittautuminen alkaa klo 18 opastuskeskuksen pihassa. Tule paikalle viimeistään klo 18:30, lähtö on 19:00 ja varustautumiseen sekä vesillelaskuun menee aikaa.

-Myllärintalon kahvila, Annela, on myös auki klo 19 asti, jonka jälkeen kahvila siirtyy illan ajaksi Vanhalinnan puolelle.

-Muista kanoottia hakiessa oletko ilmoittautunut Aurajokisäätiön vai Kanoottikuninkaan kanootteihin.

-Jokainen kanoottikunta valaisee itse kanoottinsa esim. taskulampuin, otsalampuin, lyhdyin, ledvaloin yms. Varaa mukaasi myös teippiä, narua tms., jolla valaisin kiinnitetään. Paluumatkalla on pimeää, joten tarvitsemme valoja kulkueen näyttävyyden lisäksi siitäkin syystä. Öljylamppujen, soihtujen ja muun elävän tulen käyttö on kielletty! Muista myös otsavalo kulkemista varten Vanhalinnassa ja takaisin tullessa Halisissa.

-Kanoottia voi myös somistaa ja koristella sekä melojatkin voivat sonnustautua tunnelman mukaan.

-Varaa säänmukaiset ja riittävän lämpimät vaatteet. Sade ei haittaa meloessa, mutta toivotaan kirkasta säätä!

-Pakkaa omat varusteet vesitiiviisti. Jokainen vastaa itse omista tavaroistaan. Meloessa kastumisriski on aina olemassa.

Melonta

-Retki tehdään yhtenä joukkona johtomelojan johdolla. Johtomelojan kanootissa on merkkinä viiri ja johtomelojaa ei ole lupa ohittaa.

-Mukana on keltaisista huomioliiveistä tunnistettavia turvamelojia, jotka neuvovat ja auttavat tarvittaessa. Turvamelojat ohjaavat rantautumista.

-Rantautumisissa ja vesillelaskuissa autetaan myös toinen toisiamme.

-Kelluntaliivit pidetään päällä koko vesilläoloajan.

-Ota vesipullo mukaan matkantekoa varten. Tunnetustihan alkoholi ja vesillä liikkuminen eivät sovi yhteen, joten matkajuomaksi soveltuvat vain alkoholittomat juomat.

Vanhalinna ja paluu

-Emme ehdi mahdolliseen Vanhalinnan ohjelman alkuun, vaan olemme perinteiseen tapaan osa ohjelmaa.

-KakkuAnnen kahvila on myös auki Vanhalinnassa tilaisuuden ajan.

-Vanhalinnassa on wc käytössä.

-Lähdemme Vanhalinnasta paluumatkalle yhtenä joukkona viimeistään klo 22.30. Paluu Halistenkoskelle on noin klo 24.

-Vuokrakanooteilla palataan kaikki yhdessä samaan aikaan

-Kanootit palautetaan koristeiden poiston jälkeen samaan paikkaan, mistä ne saatiin. Ei siis jätetä niitä rantaan, vaan laitetaan samoihin telineisiin takaisin.

Yleistä

-Retken johtajana toimii erä- ja luonto-opas Pasi Vesterinen/Kanoottikunigas. Pasille voi esittää retkeen liittyvät lisäkysymykset: info (a) kanoottikuningas.fi

-Välitäthän nämä etukäteistiedot myös seurueesi muille jäsenille, mikäli ilmoitit retkelle itsesi lisäksi mukaan myös muita henkilöitä!

-Mikäli sinulla ei ole paljoa melontakokemusta, käy Aurajokisäätiön / Kanoottikuninkaan melontakokeilussa tai melontakurssilla ennen tapahtumaa. Muinaistulien yömelonta ei ole tarkoitettu ensikertaa meloville.

Osallistumismaksu on 48 €/hlö sisältäen paikan kaksin (tai muutamissa kanooteissa kolmin) melottavassa avokanootissa.
Omalla kalustolla osallistumismaksu on 25 €/hlö, minkä voi maksaa myös paikan päällä.

-Valitettavasti liikunta- ja virikesetelit eivät käy maksuvälineinä tässä tapahtumassa.

-Tilaisuus tullaan mahdollisesti videoimaan ja/tai valokuvaamaan. Tapahtumasta koostetaan oma lyhyt video.